måndag 28 januari 2013

Tränade

med C igår. Grymt bra pass hon fixar till alltså! Först Crosstrainer som uppvärmning och igår var det särskilt tråkigt så det gjorde vi bara i fem minuter istället för tio.
Sen upp på övervåningen för kombon. Denna jävla kombo!
I armhävningsposition sätts höger fot bredvid höger hand och bäckenet pressas nedåt. Sedan vänster. Upprepas till man gjort tio gånger. Sedan ska höger fot in och placeras bredvid vänster hand vilket gör att vänster hand måste lyftas för att ge plats åt höger foten. Pressa nedåt för att sträcka ut höger rumpa och baksida lår.
Upprepas tio gånger. Placera sedan bägge fötterna bredvid varandra och böj framåt med ansiktet uppåt så att man hamnar i en position där ryggen sträcks ut. Sedan upp i hunden. Placera höger fot bakom vänster och gör 5 vadlyft. Upprepa på höger. Gör allt som allt tre gånger.
Sedan ska ryggen böjas bakåt och framåt fem gånger.
Här finns plats för vila men målet är att inte vila.
Nästa del är tio armhävningar med sidoplanka emellan. Därefter görs åtta höftdips i sidoplanka där man håller på den åttonde och räknar från (20...) 5-10. Byt sida.

Vi gick sedan ner till entreplan och använde oss utav Transformern. Ställ ena foten på en markering och låt det andra benet vila i luften. Håll i sträckta Transformer-repen och gör en benböj följt av en armhävning uppåt. Jag gjorde 8 men C gör 10. Hon är lite mer fit...
Byt och gör det på andra benet. Alltihop 2 gånger.
Därefter använde vi oss utav kettlebells. Jag tog 4 kg och C 6 kg. Håll KB i händerna och gör en bicepcurl, axelpress, böj armarna bakåt med armbågarna tätt mot huvudet. Upp igen och sedan sänk ner. Låt aldrig armarna hänga utan hela tiden spända muskler. Detta gör vi 10 gånger. Därefter utfallsgång 10 steg bort och 10 steg hem. Här hade jag 6 kg och C 10 kg i vardera hand. Upprepa bicepcurl, tricep, bicep och sedan på utfallsgången igen. Denna kombo är nu färdig.

Mot bollarna!
Kasta bollen till varandra, fånga över huvudet och ta emot bollen i knäna. Böj alltså benen, och sträck sedan samtidigt som bollen går i en hög båge till kompisen som fångar med böjda ben. Man ska inte stå så långt ifrån varandra här utan kraften ska gå uppåt. Kasta 10 kast per person.
Ta bollen ovanför huvudet och däng ner den i marken, böj benen, fånga bollen på studsen och upp över huvudet igen. Gör 15 stycken.
Gör om samma sak men med raka ben. Tänk på att hålla ryggen rak här! 15 gånger.

Sätt dig på rumpan med kompisen mittemot dig fast bredvid. Kasta bollen till varandra, vänd dig bort från kompisen och doppa bollen i marken. Vrid tillbaks och kasta bollen till kompisen. 10 kast per person. För att göra det lite jobbigare, lyft benen. Här är det magen som ska jobba så sätt hellre fötterna lätt i marken än att luta dig framåt!

Grymt bra pass och skitkul att träna ihop! C är en superbra coach och en inspirationskälla. Hon tar 70 kg marklyft. Sjukt imponerande. Med min rygg måste jag nog avvakta marklyft ett tag även fast jag tycker att det är så roligt! 45 kg är mitt pers!

Nästa träning blir något form av pass på onsdag. Satsar nog på löpning. N ( min bror ) har ju anmält mig till midnattsloppet...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar