onsdag 18 juli 2012

Öresundståg

Reste till Köpenhamn i helgen med Öresundståg. Grattis. När vi går på tåget är det så fullt att vi inte är säkra på om vi kommer från perrongen genom dörrarna överhuvudtaget. När vi pressat oss in måste vi tyvärr berätta för två stackare att vi har biljett som gäller för de två platserna. Det var så mycket folk så jag väntade bara på att någon skulle ha tre höns i en bur.
Efter tjugo minuter inser vi att toaletten inte fungerar. Framför toaletterna, fyra sittplatser och två kvadrat fri yta, står och sitter typ 20 personer så även om toaletterna fungerat hade man inte kommit in. I stort sett blev toaletten en sittplats för någon. Helt sjukt. Till slut insåg vi att toalettdörren gick att öppna om alla flyttade sig lite från toaletterna. Tyvärr fanns det ingen annanstans att ställa sig så så var det med det. När några gått av kom vi in på toaletten men dörren gick inte att låsa. Vi fick vakta varann helt enkelt. I gångarna stod det folk tätt och det gick inte att ta sig någonstans. Helt frukansvärt.
Om tio personer gick av vid en station gick 20 på. Det bara ökade med folk. När vi åkt i 2,5 timmar säger tågvärdena att vi ska få ett tågset till eftersom det är mycket folk och toaletterna inte fungerar. Toppen!
Fem minuter senare meddelas vi att vi inte kommer få ett tågset till. Tågvärden gjorde verkligen sitt bästa och det var sannerligen inte hennes fel. Hon kunde ju knappt kolla biljetterna eftersom hon inte kom fram för allt folk.
I Malmö får vi ett nytt tåg. Alla ska nu byta tåg. Hej hopp! En skock får. Vi kliver således på ett nytt, fräscht tåg med fungerande toalett och AC. Har en underbar resa därifrån i tio minuter innan vi kom fram till Köpenhamn. Då var vi så trötta, less och irriterade så början av resan fick sig verkligen en törn. Som tur är hade vi personalpris på ett fantastiskt hotell så därefter blev det bara bättre och bättre! Köpenhamn var underbart!

Hemresan var raka motsatsen till ditresan. Luftigt, fungerande toaletter, AC (!) och möjlighet att njuta av tågresan för jag gillar verkligen att åka tåg! Man hinner se en hel del av landet tycker jag.

Ni kan tro att jag har reklamerat ditresan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar