fredag 22 mars 2013

Ja nu blev det ett långt uppehåll igen...

Tjo!
Håller på att bygga om köket vilket tar all vaken tid, både fysiskt och psykiskt. Med tanke på att jag dessutom har ont i halsen och varit hemma från jobbet, sjuk, ons tors fre kan jag bara göra en bråkdel av det jag skulle velat göra. Ja ja...vi ska höja diskbänken för att få in i diskmaskin och då måste vi byta bänken helt. Vi ska alltså behålla alla skåp och stommar och sånt. Bara slänga ut diskbänken och in med en bänkskiva. Vi har gjort följande:
- Tagit bort den nedersta kakelraden
- Hackat bort allt fix med stämjärn
- Slipat bort ojämnheter med en maskin
- Slängt diskbänken och gamla blandaren
- Slängt den gamla spisen
- Städat, städat och återigen städat

Imorgon kommer pappa och mamma och hjälper till. Pappa har dragkrok och får därför följa med till Bauhaus och köpa bänkskivan som är 2,9 m lång. Vi har nämligen ingen dragkrok och kan därför inte låna Bauhaus-släpen. Vi måste också köpa reglar som ska ligga på gamla stommarna för att höja den faktiska bänken till 90 cm i överkant istället för 81 cm som tidigare. Då gick nämligen inte diskmaskinen in. På måndag kommer elektrikern, min eminenta kusin P. Han skulle kommit i helgen men han har fått inflammation i ryggmusklerna så han kan inte. Stackaren!! Men stackars oss!! Vill inte ge honom dåligt samvete så jag sa att det var lugnt. Jag sa INTE att vi har börjat elda i vardagsrummet för att kunna laga mat... =) Snicksnack. Vi äter gött. Thai igår. McD i förrgår. Vi reder oss fram till måndag absolut.

I förrgår skulle vi slänga diskmaskinen vilket innebar att vi var tvungna att proppa vattenrören som ledde upp till den gamla blandaren. Tyvärr passade inte propparna. Efter många om och men och turer till Bauhaus och ClarrOlle funkade det. Då lossnade ena röret från väggen. FRÅN VÄGGEN! Det ska inte ens vara möjligt! Blev asrädda och sov med vattnet avstängt i hela huset.
Nu är det lugnt och ordnat och rörmokaren var här igår morse och säkrade upp. Tur att BFs kompis CB var här som kan bygge och lite rör. Han var för jävla fin att ha där och då!

Nu ser vi fram emot själva bygget som börjar imorgon. Hittills har vi bara rivit känns det som! Nu blir det bygge! Men gud vad man upptäcker roligheter i ett gammalt hus när man börjar. Ena lilla skåpet satt bara fast genom att man ställt det över en kloss på golvet så det inte kunde röra sig. Men det var bara att dra lite i så kom det så fint. Haha! Under "golvet" i skåpet vi har papperskorgen i är det ett stort hål rakt ner i en berggrund. Där går vattenrören! Hahah! Det här blir kanonkul!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar